El 16 de setembre el ClústerMAV ha iniciat el nou curs, coorganitzant amb el Campus Compòsit de la Universitat de Girona una jornada de “Noves tendències en Materials Compòsits”. L’esdeveniment ha tingut lloc a l’Auditori Josep Irla a Girona.
Experts de primer nivell internacional han vingut a presentar-nos l’actualitat d’aquest tipus de material, enfocant especialment les tendències i reptes presents en diferents sectors. La jornada s’ha iniciat amb la benvinguda del Dr. Josep Calbó, vicerector de Projectes Estratègics de la Universitat de Girona, conjuntament amb l’aportació del Dr. Josep Costa, director científic del Campus Composite, els quals han remarcat la importància i rellevància que està agafant el Campus Compòsit i com Girona està derivant a un centre potencial per al desenvolupament d’aquest tipus de material. La primera ponència ha sigut a càrrec dek Dr. Alain Bourmaud, de la Universitat de South Brittany (Lorient, França), on ens ha parlat de les fibres naturals, de l’ecosistema dels materials biocompostos a França, tot això aplicat a projectes col·laboratius que estan desenvolupant actualment. A continuació, Aleksey Khaziev, investigador en cap d’Anisoprint (Moscou, Rússia) ens ha exposat el funcionament de la impressió 3D per a materials compostos amb fibres. Els avantatges d’aquesta nova tecnologia s’enfoquen principalment en la millora i reforçament de l’esquema de les fibres en diferents fraccions, com també el propi reforçament dels components de manera individual dins de l’estructura interna del material.
Després del Break on la gent ha tingut l’oportunitat per a fer networking amb els ponents i participants, ha sigut el torn d’en Bas Tijs, Catedràtic de la comunitat de pràctiques globals per a proves virtuals de l’empresa FOKKER (Rotterdam, Holanda), i ens ha mostrat les principals aplicacions que estan tenint els materials compostos en el sector aeroespacial. Seguidament, en Carlo Paulotto, Cap del grup de disseny estructural d’ACCIONA, ens ha presentat l’estat actual dels materials compòsits en el sector de la construcció. La corrosió i el manteniment de les infraestructures és la necessitat principal a cobrir i per això es necessiten noves estratègies. Aquí els materials compòsits estan tenint un paper clau reduint el pes dels elements que formen l’estructura i aportant un reforçament extern molt important. Finalment en Pablo Cruz, gerent principal de seguretat corporal i passiva d’Applus+ IDIADA, ens ha introduït els materials compòsits en el sector de l’automoció. La fractura de material controlada com a motor de desenvolupament de carrosseria amb multimaterial ha sigut el tema tractat.
A l’acte hi ha participat més de 40 persones, entre elles empreses importants del sector.
Des del Clúster MAV treballem intensament per oferir una proposta de valor diferencial als nostres socis d’acord amb els nostres valors: compromís, excel·lència, col·laboració, implicació, qualitat i confiança.
Contacta
Milà i Fontanals 14, 1r 6a
08012 Barcelona
622 547 788
info@clustermav.com