El Ministeri d’Indústria aprova la nova convocatòria d’ajuts a les AEI amb un pressupost de 54 milions d’euros

Clúster Mav,

  • L'objectiu és finançar projectes que promoguin la transformació digital de les empreses.
  • El Clúster MAV prepara la presentació de propostes amb la col·laboració de les empreses que formen part de l'associació.
  • Aquest mes finalitzen els tres projectes del Clúster MAV finançats en l'anterior convocatòria, el pressupost dels quals ascendeix als 637.000 euros.

El Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme ha aprovat la nova convocatòria d'ajuts de suport a Agrupacions Empresarials Innovadores (AEI) per a finançar projectes que incorporin coneixements i tecnologies que promoguin la transformació digital de les empreses en el marc d'activitats de recerca industrial, activitats de desenvolupament experimental, innovació en material d'organització o innovació en matèria de processos.

Els ajuts s'emmarquen en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i tenen per objectiu millorar la competitivitat de les petites i mitjanes empreses.

La convocatòria, que va ser publicada al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) el 15 d'abril passat, compta amb un pressupost total de 54 milions d'euros, dels quals 46.440.000 són a càrrec del Mecanisme de Recuperació i Resiliència de la Unió Europea i 7.560.000 euros a càrrec dels Pressupostos Generals de l'Estat 2023.

Les AEI disposen de 20 dies hàbils per a presentar les sol·licituds. El Clúster MAV, que va ser reconegut amb el segell AEI al juliol de 2021, ultima la presentació de les propostes amb la col·laboració de les empreses que formen part de l'associació.

TRES PROJECTES FINANÇATS EN L'ANTERIOR CONVOCATÒRIA

L'anterior convocatòria d'ajuts va permetre tirar endavant tres projectes impulsats pel Clúster MAV. Es tracta de tres iniciatives que s'emmarquen en l'àmbit de la innovació i la digitalització i en les quals han participat fins a sis socis de l'associació, quatre organitzacions d'altres AEI i dos clústers catalans. Els ajuts han subvencionat el 77 % del pressupost global dels projectes, que ascendeix als 637.000 euros.

Els tres projectes, que finalitzen aquest mes d'abril, són Smart Battery Case, funcionalització de materials per a electromobilitat; Digital Spare Parts, transició digital cap a l'economia circular i a l'autogestió de recanvis mitjançant fabricació additiva i híbrida amb suproductes, i SUR3D, desenvolupament d'un material biodegradable amb taps de suro reciclats per a impressió 3D.

Detall dels projectes finalitzats: 

  • SUR3D: el projecte ha permès usar taps de suro ja utilitzats al costat d'una matriu polimèrica biodegradable per a obtenir un nou material apte per a la fabricació additiva amb tecnologies d'extrusió de termoplàstics. D'aquesta manera s'afavoreix l’upcycling de residus i subproductes del sector vitivinícola en el marc d'estratègies d'economia circular i es potencia la substitució de productes plàstics d'origen fòssil en favor de l'ús de bioplàstics d'origen renovable al sector agrícola i forestal i altres sectors d'alt valor afegit. Membres: INNOVI, Eurecat, OIMO Bioplastics, Institut Català del Suro i Clúster MAV. Pressupost: 173.458 euros.


  • Smart Battery Case: el projecte ha permès estudiar i demostrar la viabilitat tècnica de l'ús de materials funcionalitzats aplicats a caixes de bateries per al sector naval, a través de la col·laboració entre petites i mitjanes empreses de la cadena de valor del sector de materials avançats amb la finalitat d'augmentar la seva competitivitat empresarial i accelerar la transició digital i energètica. Membres: Packaging Cluster, Compoxi, Cooling Photonics, Rotimpress, SolarBox i Clúster MAV. Pressupost: 287.527 euros.

  • Digital Spare Parts: el projecte ha permès dissenyar, desenvolupar i validar una solució de magatzem virtual de recanvis i un nou sistema de gestió i obtenció de les referències (peces i components) mitjançant una plataforma virtual basada en informació digital única i actualitzada (models 3D, informació tècnica, etc.). La plataforma virtual desenvolupada ha estat l'eina que ha permès implementar la solució del magatzem virtual com una nova manera de gestionar i produir recanvis industrials. Membres: CELSA Group, Drukatt, Aquiles Solutions i Clúster MAV. Pressupost: 175.768 euros.

Per què associar-se?

Des del Clúster MAV treballem intensament per oferir una proposta de valor diferencial als nostres socis d’acord amb els nostres valors: compromís, excel·lència, col·laboració, implicació, qualitat i confiança.

Modificar cookies