El Clúster MAV ha finalitzat amb èxit la primera edició del curs de formació en electrònica impresa que s’ha realitzat durant aquest any. Es tracta de la primera oferta formativa impulsada per l'Acadèmia MAV i que s'ha desenvolupat de març a juliol amb la participació d'un total de 61 alumnes.
L’acte de cloenda del curs es va celebrar aquest dimecres 10 de juliol al TecnoCampus de Mataró i va comptar amb l’assistència d’una trentena de persones. Durant la jornada es va dur a terme el lliurament de diplomes als alumnes del curs. De la seixantena d’alumnes, 20 han cursat el curs en la modalitat semi-presencial i 41 en la virtual. El 85% dels alumnes de les dues modalitats han aprovat el curs. Un total de 43 alumnes són treballadors d'empreses i 14 són estudiants. A més, també han fet el curs un particular i tres persones que actualment no tenen feina.
En primer lloc, Ona Bombí, Clúster Mànager del Clúster MAV, va donar la benvinguda als assistents i va presentar el resultats obtinguts pels alumnes, tot explicant el paper del Clúster MAV com a organització que potencia la interacció entre els seus membres per tal que s’estableixin col·laboracions.
Cristina Casellas, Responsable de transferència de tecnologia d’Eurecat i Coordinadora del Grup de treball d’Elctrònica impresa, va presentar la comissió, els membres que la componen i el projecte PEC4ALL-2, a través del qual s’ha treballat i desenvolupat el curs de formació, amb la col·laboració d’algunes de les seves organitzacions membres.
Seguidament, un representant de cada organització del consorci del projecte va presentar les capacitats de cada centre en matèria d’aquesta tecnologia: Eloi Ramon, Investigador científic de l’IMB-CNM (CSIC), Llorenç Bautista, Responsable de l'àrea de química superficial de Leitat, Maziar Ahmadi, Professor associat de la UPC i Alfonso del Rey, Responsable de transferència de coneixment de l’ICMAB (CSIC).
L’acte va comptar amb la participació d’una empresa que va presentar un cas d’aplicació de l’electrònica impresa al sector industrial. La presentació va anar a càrrec de Valeria Colmena, tècnica de l’equip de sensòrica d’Ona Labs i estudiant d’un doctorat industrial entre la UAB i Ona Labs.
Després de les presentacions, es va realitzar un piscolabis de networking on els estudiants van poder interaccionar amb els representants de les organitzacions que han participat al curs (Leitat, la UPC, l’IMB-CNM, l’ICMAB i Eurecat), a més d’Ona Labs, així com veure i tocar el material que havien exposat per veure el que és possible fer amb l’electrònica impresa.
La jornada va finalitzar amb una visita al TechLab, del espai ThinkIn 3D, l’acceleradora de fabricació additiva del TecnoCampus de Mataró.
50 hores de formació i 5 visites a empreses
El curs de formació en electrònica impresa ha estat l'oferta formativa amb la que s'ha inaugurat aquest curs acadèmic l'Acadèmia MAV.
Durant el curs, de 50 hores de durada, s'ha incidit en el coneixement de l’electrònica des dels materials i les diferents tècniques d’impressió fins a l’aplicació de la tecnologia i orientació per la implementació personalitzada per a cada alumne. A més, els alumnes de la modalitat semi-presencial, han tingut l'oportunitat de visitar cinc centres per tal de posar en pràctica el contingut de la formació.
Des del Clúster MAV treballem intensament per oferir una proposta de valor diferencial als nostres socis d’acord amb els nostres valors: compromís, excel·lència, col·laboració, implicació, qualitat i confiança.
Contacta
Milà i Fontanals 14, 1r 6a
08012 Barcelona
622 547 788
info@clustermav.com