Clústers catalans uneixen esforços per ajudar de forma transversal les empreses a superar aquests moments d’incertesa i d’aturada de l’activitat degut a la crisi del COVID-19 mitjançant l’impuls d’una plataforma online en què es podran compartir consultes, dubtes i recursos i el llançament d’un programa de formació online per a les empreses.
Aquest programa s’inicia amb cinc seminaris en format webinar, d’una durada de 60 a 90 minuts, que posteriorment tindran continuïtat amb noves propostes adreçades a la transferència d’informació sobre aspectes rellevants per a la gestió empresarial en el marc de la situació derivada de la pandèmia del COVID-19. Al final de cada actuació, els participants podran fer preguntes i resoldre dubtes després de les respectives exposicions.
Les actuacions tenen l’objectiu d’estimular el sentiment de comunitat i de cooperació entre les empreses com a fórmula per assolir objectius compartits.
Els webinars programats són els següents:
1. Com tramitar mesures laborals
Mesures de flexibilització, procediments de suspensió de contracte i reducció de jornada per força major, procediments de suspensió i reducció de jornada per causes econòmiques, tècniques, organitzatives i de producció, mesures previstes per a treballadors autònoms.
Dia i hora: 25 de març a les 10h
Ponent: Cristina Alcaraz, advocada laboralista de Laboralis
2. Com treballar en remot correctament
Dia i hora: 26 de març a les 10h
Ponent: Àlex Rodríguez, Founder i CEO de Marsbased
3. Finançament públic i privat, ajudes i liquidesa empresarial
Dia i hora: 30 de març a les 9.30h
Ponents:
4. Competir inclús sent petits, en temps d'Amazon
Conèixer alguns casos pràctics inspirats en diverses pimes que estan millorant les seves decisions i processos de negoci a partir de les dades. Saber quines son les necessitats de infraestructura, dades i costos per a començar una empresa “data-driven”. Aprendre els principals punts a tenir en compte en el llançament d’un departament o comissió de digitalització o Data Science corporatiu.
Dia i hora: 1 d'abril a les 10h
Ponent: Roger Agustín, CEO & Co-Founder de Prenomics.
5. Aspectes legals i normatius per fer front al coronavirus
Dia i hora: 3 d'abril a les 10h
Ponent: Guillem Hors, Associate en JMAE
6. COVID-19, l'epidèmia emocional
Dia i hora: 6 d'abril a les 11h
Ponent: Dr. Lluís San, psiquiatra consultor sènior, Parc Sanitari Sant Joan de Déu
Sobre els clústers catalans
Els clústers són organitzacions sense ànim de lucre que agrupen a empreses i entitats que operen sobre un mateix sector o segment de mercat, i que col·laboren entre elles per aconseguir més i millors oportunitats de negoci. Actualment, 2.300 empreses i agents de l’entorn formen part de 30 clústers a Catalunya, tot representant el 30% del PIB de l’economia (74.000 milions d’euros de facturació agregada). Les organitzacions associades als clústers generen més de 300.000 llocs de treball. Segons dades fetes públiques per ACCIÓ, el 76% de les empreses membre de clústers asseguren que formar part d’aquestes organitzacions les fa més competitives, mentre que el 91% inverteix en R+D i innovació.
Més informació sobre els clústers a: https://www.accio.gencat.cat/ca/serveis/clusters/ i http://www.clusters.cat
Organitzen
Des del Clúster MAV treballem intensament per oferir una proposta de valor diferencial als nostres socis d’acord amb els nostres valors: compromís, excel·lència, col·laboració, implicació, qualitat i confiança.
Contacta
Milà i Fontanals 14, 1r 6a
08012 Barcelona
622 547 788
info@clustermav.com