Jornada d’impressió 3D

El passat 17 de gener a les intal·lacions de Leitat a Terrassa el ClústerMAV va organitzar una Jornada per exposar casos d’èxit de la utilització de la manufactura additiva.

La primera ponència va ser a càrrec de Jaume Homs, responsable de vendes de 3D Printing d’HP i va servir per constatar l’enorme potencialitat de la impressió 3D, especialment si es pot fer un lloc en els processos de fabricació. Algunes experiències reals ja mostren que produccions de fins a 50.000 peces petites són més competitives en 3D que amb els mètodes tradicionals. També es va parlar de la importància de pensar en la tecnologia 3D en el moment de dissenyar una peça i ens les modificacions de la cadena de sumministre, que millorarien de manera exponencial l’eficiència de la fabricació additiva.

Després des de l’I AM 3D HUB se’ns va exposar l’estat actual i futur de l’ecosistema 3D a Catalunya amb especial menció de la nova incubadora de la Zona Franca i les seves futures ampliacions.

Els casos d’èxit explicats en primera persona per CEOs i responsables de producció varen començar per l’Ernest Montón d’ARCESSO DYNAMICS. En la seva empresa, especialitzada en productes en base poliuretà, ja estan utilitzant la tecnologia per fer els motllos. Els principals avantatges són el desemotllat sense agent químic, la reducció del temps de fabricació, la llibertat de disseny i textures i el cost.

INEO, de la mà de Raúl Aguilera, també ens va explicar la utilització, en aquests de la sinterització, per fabricar motllos i prototips per la seva línia de productes i per clients. Seguidament, en Xavier Plantà, d’Eurecat, va introduir-nos l’ús de la tecnologia 3D per a prototipatge i validació de la geometria per part de DICOMOL.

TESSEM, de la mà d’en Guillem Serrat, ens va explicar els èxits i fracassos de l’ús de la 3D en els més de 10 anys que l’utilitzen, tan per materials polimèrics com per metall. Bàsicament es centren en prototipatges, i han començat a utilitzar la tecnologia per toooling de les seves màquines de fabricació.

Finalment, Jon Amin de INTEC 3D va introduir-nos els casos de JOHN DEERE, fabricació de peces de protecció i d’ajuda en la línia de producció, PAUL HARTMAN peces de recanvi i prototipatge i REFISA, bàsicament per útils de posicionament.

Per què associar-se?

Des del Clúster MAV treballem intensament per oferir una proposta de valor diferencial als nostres socis d’acord amb els nostres valors: compromís, excel·lència, col·laboració, implicació, qualitat i confiança.

Modificar cookies