El projecte europeu Advanced Materials & Manufacturing United for Lightweight (AMULET), al qual participa el Clúster MAV i dotze altres socis de deu països europeus, ha ampliat el termini per a participar a la primera convocatòria per a pimes del sector dels materials lleugers que els permetrà aconseguir fins a 120.000 euros de finançament si són seleccionats.
La convocatòria, que té per objectiu incentivar el potencial d'innovació de les pimes a través de l’intercanvi intersectorial, està centrada en tres tipus de materials lleugers (aliatges de metalls lleugers, compòsits de matriu ceràmica i compòsits de base polimèrica aplicables a quatre sectors: automoció, aeroespacial i aeronàutica, energia i construcció.
La iniciativa seleccionarà un consorci d'un mínim de dues i un màxim de tres pimes per a liderar projectes Bottom-up que abordin el desenvolupament i la implementació d'activitats de demostració al voltant de la tecnologia i els sistemes aplicables a les 12 àrees de reptes. Cada empresa obtindrà fins a 60.000 euros per a tirar endavant el projecte, a més de suport a la formació empresarial.
Aquesta és la primera de les dues convocatòries d’aquestes característiques que impulsarà AMULET. La presentació de sol·licituds a la primera crida finalitza el 20 de juliol i s’ha de realitzar a través de la pàgina web d’AMULET.
SESSIÓ INFORMATIVA EL7 DE JULIOL
El consorci AMULET celebrarà dijous 7 de juliol una sessió informativa virtual per obtenir més informació sobre els reptes i trobar socis amb qui presentar-se a la convocatòria. L’esdeveniment tindrà lloc de 10.00 h a 12.00 h del matí i requereix inscripció prèvia.
El projecte, finançat dins el programa Horizon 2020 INNOSUP de la Comissió Europea i secundat per la European Lightweight Cluster Alliance (ELCA), compta amb la participació de 13 socis de 10 països europeus, entre els que hi ha set clústers –POLYMERIS (França), Clúster Industrial Bydgoszcz (Polònia), Clúster de Materials Avançats de Catalunya (Espanya), IMAST (Itàlia), Clúster d'Enginyeria d'Hongria Occidental (Hongria), Clust-ER MECH (Itàlia) i Clúster de d’Automòbil de Moravia-Silesia (Txèquia)–, dues universitats –la Universitat de Tecnologia de Chemnitz (Alemanya) i la NTNU Universitat Noruega de Ciència i Tecnologia (Noruega)–, dos centres de recerca –l’Institut Jozef Stefan (Eslovènia) i Flanders Make (Bèlgica)–, una consultora –Bax Innovation Consulting (Espanya)– i una entitat acceleradora –FundingBox (Polònia).
Des del Clúster MAV treballem intensament per oferir una proposta de valor diferencial als nostres socis d’acord amb els nostres valors: compromís, excel·lència, col·laboració, implicació, qualitat i confiança.
Contacta
Milà i Fontanals 14, 1r 6a
08012 Barcelona
622 547 788
info@clustermav.com