Una trentena de persones va participar a la primera jornada de l'any organitzada pel Clúster MAV que va tenir lloc dimarts 25 de gener i va abordar els últims avenços en materials de frontera aplicats al sector de la salut.
La sessió, que va tenir lloc de manera virtual i va ser d'accés gratuït i oberta al públic, va estar organitzada pel Clúster MAV juntament amb el Centre d'Innovació i Tecnologia de La Universitat Politècnica de Catalunya, que treballa per donar solucions tecnològiques als reptes del futur.
El CIT-UPC va presentar diferents projectes rellevants focalitzats en la recerca, disseny i fabricació de materials de frontera per l'àmbit Medicina i Salut, com materials bio-compatibles, amb propietats bactericides o antivíriques o materials intel·ligents per a dispositius mèdics.
Durant la jornada es van celebrar quatre ponències: "Hidrogels carregats amb nanopartícules per a ferides cròniques", "Materials biocompatibles per a empelts i impressió 3D", "Dispositius autònoms (ADSR) per a sensors o alliberament de fàrmacs" i "Disseny 3D i Impressió 3D: la clau per a la millora de les propietats de les estructures materials".
Els materials de frontera tenen el potencial de transformar sectors i millorar processos industrials, permetent canvis disruptius en la societat. El seu estudi, fabricació i implementació, ajudaran a aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides.
Podeu consultar la documentació i gravació de la jornada en aquest enllaç.
Des del Clúster MAV treballem intensament per oferir una proposta de valor diferencial als nostres socis d’acord amb els nostres valors: compromís, excel·lència, col·laboració, implicació, qualitat i confiança.
Contacta
Milà i Fontanals 14, 1r 6a
08012 Barcelona
622 547 788
info@clustermav.com